Sønderjyderne og 1. Verdenskrig

1. Verdenskrig kaldes også Den store katastrofe eller Den store krig. Med mange millioner dræbte, sårede eller savnede soldater var det en katastrofe der nærmest udslettede en hel generation af unge mænd i Europa. Danmark deltog ikke i krigens, men for det dansksindede mindretal i Slesvig-Holsten var krigen også en personlig katastrofe. Som bosiddende i Tyskland kom de til at kæmpe i skyttegravene for en stat de ikke følge som deres.

På siden Den store krig 1914-1918 formidles historien om Sønderjylland og de sønderjyder der deltog i 1. Verdenskrig. Omkring 26000 mindretalsdanskere deltog i krigen.

På siter for flere register og lister som Lister over sønderjyske faldne og Sønderjyske krigsfanger.

Årbøgerne fra DSK – Foreningen af Dansksindede Sønderjyske Krigsdeltagere er digitaliceret. Bemærk er der er flere indeks og registre til årbøgerne.

Den Store Krig 1914-1918 gør meget ud af formidlingen og der er publiceret masser af blogposter med lydklip, personlige beretninger og arkivmateriale.

Sønderjyderne og Den store krig 1914 – 1918

Den store krig 1914-1918 bygger på et samarbejde mellem en lang række kulturinstitutioner og -foreninger i Sønderjylland, foruden flere frivillige privatpersoner.

Sønderjyderne og Den store krig 1914 – 1918


Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.